İYİ HİSSETMEK İÇİN BİR ÇÖZÜM "BROWNİE"

Uzuun bir aranın ardından yeniden yazmaya karar verdim. Genelde maalesef istikrarsız biriyim. Bir işe büyük bir heyecanla başlayıp sonra yarıda bırakıyorum :/ Ama fark ettim ki hayatımda hiç istemediğim kadar bir şeyler yazmak istiyorum. Güzel bir kendini ifade etme biçimiymiş yazmak.. Bunu daha önceden fark etmek iyi olabilirdi :)
Son yazdığımdan bu yana çok şey değişti gibi ama aslında pek de bir şey değişememiş bakıyorum da. Gidenler kalanlar geri gelenler.. Bir sabah kalkıyorsun iyi kötü bir sürü haber alıyorsun ama sonra her şey normale dönüyor gibi oluyor ya da biz öyle algılamaya başlıyoruz. Bir noktada kötü bir şey gibi ama bence değil, yaşamın devam etmesi için insan buna ihtiyaç duyuyor. Ama bu yaşananları önemsiz hale getirmemeli. Yaşananlara takılıp geçmişi değiştiremiyor olmak bizi üzmemeli ama geleceği değiştirebiliriz. Yaşanan olayları yazıya dökmek güzel bir çözüm bunu için. Bir çok sosyal bilimci ve psikoloji ile ilgilenenlerin de tavsiyesini okudum bu konuda. Bu yüzden bir çok kişinin yazması gerektiğini düşünüyorum. Yaşanan olayları anlatanlara karşı olayı yaşayanların bizzat anlattıkları bence çok önemli bir çalışma olabilir gelecek için. İnsanlık için büyük bir adım olmasa da neden kendimiz için büyük bir adım olmasın ki?
Hatta kendi yaşadıklarımız olmasa bile büyük şeyler yaşayan ama bunu anlatmayan/anlatamayan insanlar için onları yaşadıklarını anlatmak bile çok değerli bence..
Böyle düşünürken, beraber konuşup yeni fikirler üretmek onları geliştirmek ve yeni pencerelerden hayata bakabilmek için üniversitede harika insanlar vardı hayatımda. Böyle açık fikirli, sürekli üretmeye programlı kendini ve çevresini geliştirebilen, entellektüel, harika insanlardı gerçekten. Okuldan sonra onların boşluğunu çok hissediyorum. Öğrencilik en güzeliymiş..
Şimdi hayal ediyorum o harika insanları davet etmişim güzel bir beş çayı içeceğiz. Ee çay olur da yanına tatlı olmaz mı? Bu güzel güne yakışır bir tatlı düşündüm ve mükemmel bir brownie yaptım! Bol çikolatalı, yoğun, muazzam bir lezzet. Biraz mutluluk hormonu
herkese iyi gelecektir :)
O zaman tarif!
İYİ HİSSETMEK İÇİN BİR ÇÖZÜM "BROWNİE"

Bir çok brownie tarifi denedim aslında ama yediğim en iyisi buydu diyeceğim browni Cafe Fernando kitabından. Brownie genelde bilinenin aksine bir kek değil daha çok bir kurabiye türevi aslında. Tarif kitaplarına dikkat ederseniz kekler bölümünde değil kurabiyeler bölümündedir. O yüzden alsında bir "ıslak kek" olan ıslak keki brownieyle karıştırmayalım lütfen :) Çünkü brownie tariflerini görünce içindeki çikolata ve tereyağ oranın çokluğu ya da kabartma tozu olmaması sizi şaşırtmasın. Eğer yüksek miktarda çikolata ve tereyağ içeriyorsa bir brownie için doğru bir tarife bakıyorsunuz. Elde edeceğiniz şey fotoğraflarda da görüldüğü gibi üstünde hafif çıtır bir çikolatalı mereng dokusu altında da Charli'nin Çikolata Fabrikasın'daki çikolata şelalesine düşen dubik oğlanın yaşadığı hissi veren yoğun bir çikolata hissi. O çikolataya ve tereyağına kıyıp bir defa denemeli tüm çikolata sevenler bu tarifi.
Önemli bir kaç nokta
- İyi bir tatlı yapmak ve yemek istiyorsanız mutlaka bir mutfak tartısı edinin inanın kafanızda büyüttüğünüz kadar zor olmuyor 20 tl ye bulabilirsiniz mesela :)
- İyi bir çikolata kullanmak. Varsa kuvertür çikolata yoksa %70 kakao içeren normal kare bitter çikolatalar
- Pişen brownieyi tamamen soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın ya da kesmeyin lütfen
- İlk başta içi oldukça akışkan olan brownie soğudukça kendini çekip akmayan yoğun bir dokuya dönüşecektir
- Karamel, ceviz, fındık, beyaz çikolata, vişne gibi istediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz.

Tarif Cafe Fernando kitabından alınmıştır.
Malzemeler
- 300 gr bitter çikolata %70 kakao'lu
- 150 gr tereyağı
- 3 L boy yumurta -oda sıcaklığında-
- 225 gr şeker
- 93 gr un
- 13 gr kakao
- bir tutam tuz
Yapılışı
- Tereyağını ve çikolataları küçük parçalar halinde doğrayıp cam ve ya metal bir kaba alıp içinde bir miktar kaynayan su olan başka bir kabın üstüne oturtun(Benmari). Üstteki kap suya değmemeli. Bu şekilde tamamen eriyene kadar arada karıştırın. Eriyen karışımı oda sıcaklığına gelene kadar kenara alın
- Yumurtaları şekerle birlikte yaklaşık 5 dk mikser ile çırpın
- Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve çikolatalı karışımı ekleyip yaklaşık bir 30 saniye daha karıştırın
- En son elemeden unu kakaoyu ve tuzu ekleyip fazla değil homojen olana kadar karıştırın
- Kenarlarına ve tabanına yağlı kağıt serilmiş yaklaşık 20*20 cm bir kare kaba karışımı döküp 180 C önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin. Kürdan ile kontrol etmeyin çünkü içi ıslak olacağı için kürdan kirli çıkacaktır
- 25 dakikanın sonunda üstü tamamen kabuk bağladığında olmuş demektir
- Fırından çıkan brownieyi bir kenara alıp tamamen soğuyana kadar bekleyin
- Oda sıcaklığına geldiği zaman yağlı kağıdın kenarlarından tutarak kalıptan çıkarın dilimleyip üstüne biraz toz Antep fıstığı ile servis edin.
NOT: Yukarıda bahsettiğim kişiler eğer bunu okuyorsanız brownieyi yapıp hep berabermişiz gibi hayal ederek bir bardak çay ile keyfini çıkarın. Ben öyle yaptım işe yarıyor ;)
Güzel günler, bir tutam umut ve mutluluk dileği ile..
Yorumlar
Yorum Gönder