Pastacı Kreması (Az Yumurtalı)

                        image source *






Bu tarif denediğim ilk pastacı kreması tarifiydi ve gerçekten çok beğenmiştim. Genelde bol yumurtalı oluyor onu da yapıyorum ama bu daha çok kabul gören bir tarif bende. Bu krema aslında en çok yaptığım cupcake kremalarında temel malzemelerden biri. O yüzden 3. tarif olmayı hak ediyor :)




PASTACI KREMASI


Tarif benim yine favori sitelerimden www.damyskitchen.com 'dan. Yurt dışında yapılan türevlerinden farklı olarak daha az yumurta ve yağ içeriyor. Sağ olsun Damy cim bizim için yerel uyarlamasını yapmış ve çok başarılı olmuş. Teşekkürler Damy :) 
Bu tarifi de birebir uyguluyorum. Tabi şimdilik genel bir vanilya sorunum var ama bakalım ne zaman bunu içime sinen bir şekilde halledeceğim.



Tarif linki : http://www.damyskitchen.com/2015/08/pastac-kremas-cilekli-mini-yufka-kaplar.html





Malzemeler


  • 2 su bardağı süt

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 1/2 su bardağı toz şeker

  • 1/4 su bardağı un

  • 1/4 su bardağı mısır nişastası

  • 1 paket vanilin 

  • Bir çimdik tuz

  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı



Yapılışı


  • Sütü ve vanilinin yarısını puding pişirdiğiniz bir tencereye alıp orta ateşte ısınmaya bırakın                                                                                                                         - Yanlarından köpükler çıkana kadar ısıtın ama tamamen kaynamamalı

  • Yumurta sarılarını şeker, vanilinin kalanı ve tuzla rengi açılana kadar çırpın

  • Nişastayı ve unu da yumurtalara ekleyip karıştırın

  • Buradaki işlem çorbaya terbiye yapar gibi ( deneyimli ev hanımları için ) Isınan sütü birer kepçe iyice karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin tüm sütü ilave edene kadar devam edin                                                                                                                  - Burada önemli olan yumurtaları pişirmemek için yavaş yavaş ısıtmak Çünkü neden omlet değil krema yapıyoruz :) 

  • Tüm karışımı tencerenin içine alıp ocağa koyun. Çok hızlı koyulaşıyor sürekli karıştırın 

  • Ceylan gözü gibi gözler oluşunca ocaktan alıp tereyağını ekleyin

  • Yaykam bir kaba boşaltıp streç film ile kremanın üstüne değecek şekilde kapatıp tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletin



* https://atmedia.imgix.net/79819cf88dd55c6333df0d54ee7325f3205e6675?auto=format&q=45&w=640.0&fit=max&cs=strip

Yorumlar

Popüler Yayınlar