SÜT REÇELLİ MUZLU TART ( BANOFFEE PIE)








'Banoffee pie' yani, banana ve coffee yani, muz ve kahvenin birleşiminden oluşturulmuş bir ismi olan, İngiliz icadı aşırı lezzetli bir arkadaşımız kendisi. 

Tabanı mis kokan yulaflı bisküvi, kavrulmuş ceviz ve tereyağı. Üstüne ev yapımı, kıvamı biraz koyulaştırılmış harika bir süt reçeli. Onun üstüne böyle ballanmış kalın kalın dilimlenmiş bir sürü muz. Daha üstüne hafif kahve aromalı taze çırpılmış krema. Ve en üstüne de fırında şeker ile kavrulmuş ceviz parçaları ve biraz çikolata. Hepsinin birleşiminden meydana gelen, maazallah diyet bozdurmaya müsait, yaramaz bir tatlı :)








Tatlının orijinalinde yine malesef ülkemizde bulunmayan bir ürün olan 'Dulce de leche' denen bir malzeme var. Süt karameli diye çevriliyor bazı yerlerde. Peki o zaman olmayan malzeme ile bu tatlıyı evde nasıl yapacağız? Tabisi daha önce evde yapmış olduğumuz, hani şu mükemmel olan 'süt reçeli' ile yapacağız :) Belki tam olarak bir İngiliz 'Banoffee pie' değil ama bizimki yerli işi 'süt reçelli muzlu tart'. Bence en az orijinali kadar lezzetli oldu. 

Kolay ve çok aşırı leziz bir şey yemek isteyen varsa hemen tarifi okuyup mutfağa girmesini öneriyoruz efendim :)




SÜT REÇELLİ MUZLU TART ( BANOFFEE PIE) 








Tabi burada süt reçelini henüz yapmamış olanları önce onu yapmaya davet ediyoruz. Tatlı bahanesiyle harika bir reçeliniz olmuş olacak :)



Tarif CupcakeJemma adresinden alınıp yerli hale getirilmiştir :)




Malzemeler


     Tabanı için 

  • 1 paket Burçak yulaflı bisküvi 

  • 1 paket Burçak tam buğday unlu bisküvi

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 5 adet ceviz içi



      Arasına

  • 3 yemek kaşığı süt reçeli                                                                                                -Süt reçeli tarifi için tıklayın

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 adet muz

  • Yarım limon suyu



     Üstüne

  • 1/2 kutu -100 ml- süt kreması

  • 1 çay kaşığı granül kahve

  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri



     En üste 

  • 1 avuç ceviz içi 

  • 2 yemek kaşığı şeker 

  • Çikolata parçaları




Yapılışı

  • Bisküvileri ve cevizleri toz haline gelene kadar ezin 

  • Tereyağını eritip ezdiğiniz bisküvi ve cevizlere ekleyip iyice karıştırın

  • Bir tart kalıbı yada kelepçeli bir kek kalıbına yanlarda 2 parmak yükseklik kalacak şekilde bir bardak yardımı ile sıkıştırarak yayın

  • Bu şekilde dolaba koyup 30 dk soğutun

  • Süt reçelini erimiş tereyağı ile iyice karıştırıp onu da katılaşması için dolaba kaldırın

  • Muzları kalın dilimler halinde doğrayın

  • Üstüne tüm muzlara gelecek şekilde limon suyunu gezdirin                                             - Bu şekilde açıkta kalan muzlar kararmayacak

  • Soğuk olan kremayı, kahve, pudra şekeri ve toz krem şanti ile bir kapta katı bir kıvam alana kadar çırpın

  • Bisküvi tabanını ve süt reçelini dolaptan çıkarın

  • Tabanın üzerine süt reçelini yayın. Üstüne muz dilimlerini yerleştirin. Onun üstüne de çırpılmış kremayı koyup 1 saat buz dolabında dinlendirin

  • Cevizleri yıkayıp suyunu süzün. Üstüne tüm şekeri gezdirerek şekerler cevizlere yapışacak şekilde karıştırın

  • 180 C sıcak fırında 10-15 dk pişirip soğumaya bırakın

  • Cevizleri elinizle parçalara bölüp çikolata parçaları ile soğuyan tartın üstüne yerleştirin



Bir tutam umut ve mutluluk dileği ile..



                                                        








Yorumlar

Popüler Yayınlar