Tuzlu Karamel Sos / Küçük Bir Not



                     image source *







KÜÇÜK BİR NOT



Nedense şunu yazma ihtiyacı hissettim. Sanki çok kişi bunları okuyup da fotoğraflara içeriklere takılacakmış gibi :) Olsun bunların her biri tarihe, kendime birer nottur. 

Eskiden çok iyi fotoğraflar çekeyim, hatta fotoğraf çekeyim diye bir takıntım yoktu o yüzden bazı denediğim tariflerin fotoğrafları yok ama ben onları yapmaya devam ediyorum. Bu yüzden fotoğraf çektikçe tariflerin üstüne ekleyeceğim.
Koyacağım fotoğraflarda eğer kaynak bilgisi yoksa benim kendi çektiklerimdir. 
Özellikle daha sonra denemek için eklediğim tarifleri bana da hatırlatıcı bir görsel olsun diye kaynakları ile birlikte yazıya ekleyeceğim. Öyle belirtmek istedim. 
Neden çünkü şu hayatta emek varsa her şey vardır. Emeğin kıymetini bilelim. 





Gelelim şu güzel sos tarifimize;



Şu dünya hayatım boyunca yediğim ve en sevdiğim sos diyebilirim tuzlu karamelli sos için. Ne zaman ihtiyacın varsa yap ye o kadar.





TUZLU KARAMEL SOS



Tarif  www.cupcakejemma.com sitesinin sahibi, insanın cupcake aşkını artıran Jemma'dan. Sağ olsun mutfağımda yaptığım tariflerimdeki büyük açığı kapatıyor kendisi.



Tarif linki : https://www.youtube.com/watch?v=quYKSj4IYXE&t=6s





Malzemeler



  • 1 su bardağı sıvı krema

  • 5 yemek kaşığı su

  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı



  •  Şekeri su ile (suyu mümkün mertebe tencerenin kenarlarından dökün çünkü karamel ilk  oradan yanmaya başlar) hiç karıştırmadan bir tencerede (tercihen çelik ) karamelize edin                                                                                                       - Böyle kehribar rengi gibi bir rengi olacak tencerenin her yerinde aynı rengi gördüğünüzden emin olun, zira böyle bal rengi bir karameliniz olur ben çok yaptımda zamanında :)

  • Ocaktan alıp oda sıcaklığındaki kremayı çook dikkatli bir şekilde karıştırın, mazallah yakmasın sizi o tatlı şey :) 

  • İyice karıştıktan sonra tuzunu ekleyin. Ve oda sıcaklığına gelene kadar beklemeye bırakın. 
  

* Sosun daha kalın olması gerektiği zamanlarda suyu azaltıyorum. İstediğim kalınlığa göre de soğuk tereyağı ekliyorum. Ocaktan alıp azar azar ve istediğim kalınlığa göre miktarı artırıp azaltıyorum. Bizim güzel sos oluyor size aşırı harika lezzetli sos ;)




* https://cdn.donnahaycdn.com.au/images/content-images/salted_caramel.jpg

Yorumlar

Popüler Yayınlar