Pastacı Kreması ( Orjinal Tarif )
image source *
Pastacı kremasının bol yumurtalı olanından bu tarif de. Daha zengin bir tat aradığım zaman bu tarifi uyguluyorum. Hele bir de malum vanilya problemimi çözdüğüm zaman beni daha mutlu eden bir sonuç elde edebileceğim bence.
PASTACI KREMASI ( ORJİNAL TARİF )
Tarif tabiki http://www.passionforbaking.com sevgili Manuela'cımın. Bu kadın bu işi biliyor bence :) Tarifteki tek eksiğim maalesef vanilya. Onun yerine malum vanilin kullanıyorum :(
Tarif linki : http://www.passionforbaking.com/blog/2016/03/28/pastry-cream-2/
ÖNEMLİ :
* Burada cup ölçüsü 240 ml lik yurt dışında kullanılan bir ölçü birimi. Ben hep tartı kullanıyorum yaparken. İyi pasta yapmak isteyenleri tartı almaya davet ediyorum tez zamanda :) Ama yoksa da evde illaki ml ölçüsü yazan bir kap vardır oradan göz kararı 240 ml yi işaretleyin onu 1 cup kabul ederek yapabilirsiniz.
Malzemeler
Pastacı kremasının bol yumurtalı olanından bu tarif de. Daha zengin bir tat aradığım zaman bu tarifi uyguluyorum. Hele bir de malum vanilya problemimi çözdüğüm zaman beni daha mutlu eden bir sonuç elde edebileceğim bence.
PASTACI KREMASI ( ORJİNAL TARİF )
Tarif tabiki http://www.passionforbaking.com sevgili Manuela'cımın. Bu kadın bu işi biliyor bence :) Tarifteki tek eksiğim maalesef vanilya. Onun yerine malum vanilin kullanıyorum :(
Tarif linki : http://www.passionforbaking.com/blog/2016/03/28/pastry-cream-2/
ÖNEMLİ :
* Burada cup ölçüsü 240 ml lik yurt dışında kullanılan bir ölçü birimi. Ben hep tartı kullanıyorum yaparken. İyi pasta yapmak isteyenleri tartı almaya davet ediyorum tez zamanda :) Ama yoksa da evde illaki ml ölçüsü yazan bir kap vardır oradan göz kararı 240 ml yi işaretleyin onu 1 cup kabul ederek yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 ¼ cups (500 ml) süt
- 2 pakey vanilin - vanilya özütü kullanıyorsanız tabiki düşünmeyin ve onu ekleyin vanilin yerine ( zaten orjinali o zaten ben gibi fakirler vanilin kullanıyor :D
- 6 L boy yumurta sarısı
- ¼ çay kaşığı tuz
- 1/3 cup (70 g) şeker
- ¼ cup (35 g) mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı (40 g) Tuzsuz tereyağı -- Tuzlu tereyağı olur mu diyenlere(benim başlarda çok sormuşluğum var) tarifteki tuzu çıkarıp tuzlu tereyeğıyla yapabilirsiniz ama en güzeli tabisi tuzsuz :)
Yapılışı
- Sütü ve vanilinin birisini puding pişirdiğiniz bir tencereye alıp orta ateşte ısınmaya bırakın - Yanlarından köpükler çıkana kadar ısıtın ama tamamen kaynamamalı
- Yumurta sarılarını şeker diğer vanilin ve tuzla rengi açılana kadar çırpın
- Nişastayı da yumurtalara ekleyip karıştırın
- Buradaki işlem çorbaya terbiye yapar gibi ( deneyimli ev hanımları için ) Isınan sütü birer kepçe iyice karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin tüm sütü ilave edene kadar devam edin - Burada önemli olan yumurtaları pişirmemek için yavaş yavaş ısıtmak Çünkü neden omlet değil krema yapıyoruz :)
- Tüm karışımı tencerenin içine alıp ocağa koyun. Çok hızlı koyulaşıyor sürekli karıştırın.
- Ceylan gözü gibi gözler oluşunca ocaktan alıp tereyağını ekleyin.
- Yaykam bir kaba boşaltıp streç film ile kremanın üstüne değecek şekilde kapatıp tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
*http://www.passionforbaking.com/no/wp-content/uploads/2015/02/1-E95A3488.jpg



Yorumlar
Yorum Gönder