MUZLU KREM TART

   
image source *



Buna benzer bir tarifi daha önce denemeiştim harika oluyor. Bu tarif www.damyskitchen.com versiyonu. Heycanla bekliyorum bunu da denemeyi. Çünkü Damy yapmışsa güzel olmuştur. 


MUZLU KREM TART


Bu tarifte küçük bir değişiklik yapmayı düşünüyorum. Damy nin üstüne süslemede kullandığı çırpılmış kremayı yine çırpılmış şekilde kremaya yedireceğim. Daha önce denediğim bir banana cream pie tarifinde bu şekilde yapmıştım. Harika bir sonuç almıştım.

Denedikten sonra tarifi güncelleyeceğim.



Tarif linki : http://www.damyskitchen.com/2017/08/muzlu-pudingli-tart.html




Malzemeler



Tart Hamuru;



  • 150 gr (1 + 1/4 su bardağı) un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 8 gr (1/2 yemek kaşığı) toz şeker
  • 100 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (soğuk ve küp küp kesilmiş)
  • 30 gr (2 yemek kaşığı) soğuk su


Puding;



  • 360 gr (1,5 su bardağı) süt
  • 20 gr (2,5 yemek kaşığı) mısır nişastası
  • 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 2 yumurta
  • 56 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya aroması veya 1 adet vanilya çubuğunun tohumları)
  • 50 gr (1/4 su bardağı) labne peyniri (isteğe bağlı)
  • 3 adet muz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Süsleme;



  • 240 gr (1 su bardağı) çırpılmış krema (soğukken 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpılıp kabartılmış)
  • 25 gr (1/4 su bardağı) file badem


Yapılışı



Tart hamuru;



  1. Un, tuz ve şekeri bir kapta harmanlayın.
  2. Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma ekleyin. Kum kıvamına gelene kadar parmak uçlarınızla tereyağını hamura yedirin. Suyu da teker teker ekleyerek karıştırın.
  3. Hamur haline gelince düz bir yüzeye alın ve toparlanana kadar yoğurun.
  4. Elinizle hamura yuvarlak ve ince bir şekil verin. Streç filme sarıp en az 1 saat buzdolabında soğutun.
  5. Soğur soğumaz çıkartıp, merdaneyi ve tezgahı biraz unlayıp hamuru kalıbınızın biraz dışına taşacak boyutta açın. Merdaneye hamuru dolayın ve tart kalıbınıza serin. Kalıbın üzerinden merdaneyle geçip taşan kısımları kesin. Bu sırada hamur parçalandıysa endişelenmeyin, boşluk kısımlara fazla hamurdan yama yapın.
  6. Buzolabına kaldırın ve 15 dakika bekletin. O esnada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Sonra iç kısmına alüminyum folyo veya yağlı kağıt koyup, ağırlık yapması için kuru nohut veya başka bakliyat koyun. (hamurun pişerken kabarmaması için)
  7. Fırında yarım saat pişirin. Nohutları ve folyoyu çıkartıp soğumaya bırakın.


Puding;



  1. Süt, nişasta, şeker, tuz, yumurtalar ve tereyağını bir tencerede ve orta ateşte sürekli çırparak koyulaşıp puding kıvamı alana kadar kaynatın.
  2. Ateşten alıp vanilyayı ve labneyi ekleyin. İyice karıştırın ve başka bir kaseye alıp, kremanın üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.


Birleştirme;



  1. Muzları ince ince dilimleyin ve bir kaba koyun. Üzerlerine limon suyunu döküp tüm muzlara yedirin.
  2. Tart hamurunun içine muzların 3’te 2’sini dizin. Pudingi dolaptan çıkartıp hafif çırpın ve üzerlerine döküp spatula ile yayın.
  3. 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Ortasına dilerseniz çırpılmış krema koyup, kalan muzlarla ve bademlerle süsleyin.

Bon Appétit!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8XNoZPocXBkrrw1Sgw8SbVQW-cmDrGn6ykYTLWcuIhMlagOq2uu4iRCLt7Aehz9y0oBQukaELNe0Mftfimr8flFeDpKh24CbQ7cABatu2AtyeVKRU_y2wXNuhSin4sVfZA1jMEyng8qfK/s1600/sprinklebakes+banana+cream+pie+4.jpg 

Yorumlar

Popüler Yayınlar