HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI CUPCAKE

                      image source*




Hindistan cevizini öyle herşeye bık bık koyunca sevmiyorum. Bir şey hindistan cevizli ise gerçekten hindistan cevizli olmalı bence. Ülkecek geliştirdiğimiz herhangi bir tatlının yada pastanın üstüne süsleme gerekiyorsa milli süsümüz "hindistan cevizi". 

Ama bu tarif hindistan cevizinin hakkını veren bir tarif. Mükemmel bir kreması hem dolgu olarak hemde herhangi bir kremanın içine aroma olarak katılabilir.






HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI CUPCAKE



Tarifi bulduğum sitede (http://bakerbynature.com) kek, dolgu ve krema tarifi var. Ben kek olarak harika süper mükemmel En nemli çikolatalı cupcake tarifimi kullanıyorum. Dolgu olarak tarifteki hindistan cevizi kremasını. Krema olarak da herhangi bir krema tarifimi yapıp içine hazırladığım dolgu kremasından ekliyorum. 
It's gonna be LE-GEN-DA-RY :)

Aşağıda sadece hindistan cevizi kreması tarifini vereceğim. Bunu cupcake haline getirmek içinse daha önceki tariflerden istenilen kombin yapılıp tüketime hazır hale getirilebilir.




Tarif linki : http://bakerbynature.com/the-best-chocolate-coconut-cupcakes/




Malzemeler 



  • 1 su bardağı sıvı krema

  •  3/4 su bardağı şeker

  • 1/2 su bardağı tereyağı

  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta ve nişastayı açmak için 1 yemek kaşığı su

  • 90 gr hindistan cevizi                                                                                               - Klasik tüm pastalarda kullandığımız kutsal(!) hindistan cevizi bu toz olan



Yapılışı



  • Tereyağı şeker ve kremayı bir sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar karıştırın

  • Nişastası ve vanilyayı su ile karıştırıp karışıma ekleyin 

  • Karışım kaynadıktan sonra kalınlaşana kadar 2dk pişirin

  • Ocaktan alıp hindistan cevizini ekleyin iyice karıştırın soğuduktan sonra kullanıma hazır



* http://prettysimplesweet.com/wp-content/uploads/2016/04/CoconutCupcakes_02.jpg

Yorumlar

Popüler Yayınlar