HAFİF PEYNİR KREMASI VE ÇEŞİTLERİ





Cupcakelerimde kullanmayı çok sevdiğim bir krema bu. Hem hafif hem oldukça lezzetli hem de sıkma torbasıyla şekil verildiğinde oldukça dirayetli duruyor. Sadece cupcakeler için değil aynı zaman da diğer pastalar içinde güzel bir doldu ve kaplama kreması benim için.


Farklı aroma ve tatlarda istediğimde de ekleme yapıyorum. Mesela üstteki resimde çilekli yapmıştım ( gerçi mükemmel bir örnek değil yukarıdaki ama ben daha iyisini ekleyene kadar en iyisi bu :)) Burada önemli olan suyu en az şeklide eklemeler yapmak (Meyve püresi, karemel, çikolata parçaları, kurabiye gofret parçaları vs. sizin yaratıcılığınıza kalmış artık). Mesela meyveli yapacağımda genellikle meyveleri çok az suda biraz şeker ve nişastayla pişiriyorum. Piştikten sonra kalan suyunu (onu sonra sos olarak kullanıyorum genelde) süzüp robottan geçiriyorum ve o şekli ile kremaya ekliyorum.





HAFİF PEYNİR KREMASI



Adının peynir kreması olması ürkütmesin peynir tadının çok yoğun olduğu bir krema değil, peynir kıvamındaki tokluğu sağlıyor aslında. Tarif yine kremalar kraliçesi  Manuela 'cımın http://www.passionforbaking.com sitesinden. Orjinalinde mascarpone peynir var ama bu peynir maalesef aşırı pahalı olduğu için napıyoruz, tabisi labne peynir kullanıyoruz. Ama önemli nokta onu süzmek. Labne varsa süzüyoruz. Hep süzüyoruz.




Tarif linki : http://www.passionforbaking.com/blog/2017/02/17/manuelas-fluffy-vanilla-frosting/



ÖNEMLİ :  

* Burada cup ölçüsü 240 ml lik yurt dışında kullanılan bir ölçü birimi. Ben hep tartı kullanıyorum yaparken. İyi pasta yapmak isteyenleri tartı almaya davet ediyorum tez zamanda :) Ama yoksa da evde illaki ml ölçüsü yazan bir kap vardır oradan göz kararı 240 ml yi işaretleyin onu 1 cup kabul ederek yapabilirsiniz.



  • 500 ml  sıvı krema                                                                                                     - Kutu kremalar çok soğuk olamalı ki çırpılınca iyi katılaşsın. Kullanmadan 20 dk önce buzluğa koymak işe yarıyor

  • 300 g Labne peyniri                                                                                                    - Önce kutuda görünen suyu direk dökün. Bir tel süzgeci bir leğene koyun. Süzgecin içine bir kaç kat kağıt havlu koyup üstüne bir paket labneyi koyun, peynirin üstüne de bir kaç kat kağıt havlu koyup üstüne tabak gibi ağır bir şey koyun ve 1-2 saat bekletin. Böylece suyundan arındırılmış katı bir peynir elde ediyoruz.  

  • 200 gr pudra şekeri

  • 1 paket vanilin



Yapılışı

  • Kremayı derin bir kaba boşaltıp 5 dk çırpın

  • Peyniri ekleyin 5 dk daha çırpın

  • Pudra şekerini ve vanilini ekleyip şeker tamamen eriyene ve katı bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • Bu noktadan sonra eklemek istediğiniz aromaları ekleyebilirsiniz Bunu da damak zevkinize göre ekleyeceğiniz malzemeyi (karamel meyve püresi ) azar azar ekleyip tadına bakarak yapmanızı öneririm







DİĞER HAFİF PEYNİR KREMASI ÇEŞİTLERİ 



FLUFFY RASPBERRY FROSTING
  • 1  RECIPE OF MANUELAS FLUFFY VANILLA FROSTING
  • 1/2 CUP COLD RASPBERRY PUREE
  • 1  LEMON JUICE AND ZEST


FLUFFY STRAWBERRY FROSTING
  • 1  RECIPE OF MANUELAS FLUFFY VANILLA FROSTING
  • 1/2 CUP COLD STRAWBERRY PUREE
  • 1  LEMON JUICE AND ZEST


FLUFFY LEMON FROSTING
  • 1  RECIPE OF MANUELAS FLUFFY VANILLA FROSTING
  • 2 LEMONS, JUICE AND ZEST


FLUFFY OREO FROSTING
  • 1 recipe of Manuela’s Fluffy Vanilla Frosting
  • 2 cups finely crushed Oreo cookies, sifted and packed


Yorumlar

Popüler Yayınlar