ELMA PÜRELİ ÇOK NEMLİ ÇİKOLATALI KEK

                        image source *


Boş zamanlarımda genellikle yemek ve pasta ile ilgili blog, kanal bazende kitap karıştırırım. Yine bir gün karıştırıyorum ve ne göreyim ta taa; içinde tereyağı veya çikolata olmamasına rağmen yerken böyle yanakların arkalarına doğru bi browni hissi oluşturan bu esmer güzeli kek! Sonra onu evirdim çevirdim ve tam da güzel demlenmiş bir çayın yanına layık bu güzel kek çıktı ortaya. 

Ben gibi sürekli canınız tatlı çekiyorsa bunu deneyim derim üstüne de çikolata yoğunluğunu artırmak için ganaj sürülebilir. Ama ganajsızda bir harika kendisi :)






ELMA PÜRELİ ÇOK NEMLİ ÇİKOLATALI KEK



Bu tarifimizde pek de alışık olmadığımız bir arkadaş var; elma püresi kendisi. Bir çok tarifdeki ürünlerde olduğu gibi bu arkadaş da yurt dışında hazır ürün olarak satılıyor. Neyseki meyve sebzenin bol olduğu bir memlekette yaşıyoruz, işlenmiş ürünü bulamayınca hammedelerinden yapıyoruz ( çünkü hamarat bir kız olmak bunu gerektirir :)).




Malzemeler

* 180 C / 40 dk / 10 kişilik

     Kek için
  • 3/4 su bardağı elma püresi                                                                                       - 2 elmayı doğrayıp üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 1/2 su bardağı su koyup elmalar tamamen yumuşayana kadar pişirin (su ilavesi yapabilirsiniz pişme durumuna göre) pişen elmaları robottan keçirin işte elma sos :)

  •    1/4 su bardağı bal

  • 3/4 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 1 paket vanilin 

  • 1/2 su bardağı kakao

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz



      Çikolatalı ganaj için


  • 50 gr sütlü çikolata

  • 50 gr bitter çikolata

  • 100 ml sıvı krema 


Yapılışı


  
      Ganaj


  • Çikolataları küçük küçük bir kaseye doğrayın

  • Kremayı kenarlarında hafif köpükler görünene kadar ısıtın ( asla kaynatmayın )

  • Isınan kremayı çikolatanın üstüne döküp çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.




  • Üstünü kapatıp dolaba soğuma koyun kek pişip soğuyana kadar dolapta beklesin.



     Kek

  • Hazırlayıp soğuttuğunuz elma püresini, yumurtayı, balı ve yoğurdu bir kasede karıştırıyoruz

  • Kalan un, soda, kabartma tozu, şeker, vanilin,  tuz ve kakaoyu ayrı bir kapta eleyip karıştırın

  • İki karışımı birbirine karıştırıp homejen hale getirin

  • Önceden ısıtılmış 180 C fırında 35-40 dk pişirip soğumaya bırakın


  • Soğuyan kekin üstüne ganajı sürüp afiyetle yiyin efendim :)




* http://www.alexandracooks.com/wp-content/uploads/2012/10/sliceofcake51-1.jpg



Yorumlar

Popüler Yayınlar