DİPLOMAT KREMASI VE ÇEŞİTLERİ
Zengin içeriği, yoğun kıvamı ve mükemmel dokusu ile en favori kremam budur. Hem cupcake hem de diğer tüm kek ve tatlılarda kullanılabilen bir artist kendisi :) Pastacı kremasından hafif çırpılmış süt kremasından daha zengin ve dirayetli bir krema oluyor. Her türlü şiddetle tavsiye ediyorum.
İstenilen tatlar eklenebilir. Üstteki yaptığım krema fındık ezmeli benim favori cupcakelerimden olur kendisi.
DİPLOMAT KREMASI
Tarifin adı ve esas kaynağı yine krema kraliçem Manuela'dan (www.passionforbaking.com). İçine pastacı kreması konuyor. Burada seçim size kalmış 2 farklı pastacı kreması var benim kullandığım; pastacı kreması (az yumurtalı), pastacı kreması (orjinal). Kullanılacak süt kreması da çok çok soğuk olmalı.
Bu arada bu verdiğim sitede bir çok tarifin videosu da mevcut aşırı yararlı oluyor. Mutlaka bir göz atın.
Tarifin linki : http://www.passionforbaking.com/blog/2017/04/21/diplomat-cream-basic-recipe/
Malzemeler
- 1 tarif ölçüsü pastacı kreması - Yukarıdaki pastacı kremalarından herhangi birisini uygulayın
- 400 ml çok soğuk sıvı krema
- 1/2 bardak pudra şekeri - Bu damak tadına göre değişebilir mesela içerisine şekerli bir malzeme ekleyecekseniz azaltabilirsiniz
Yapılışı
- Soğuk halde olan pastacı kremasını mikserle pürüsüz bir hal alana kadar çırpın.
- Başka bir kapta soğuk kremaları mikserle 3 dk çırpın sonra pudra şekerini ekleyip katı bir hal alana kadar çırpın
- Pastacı kremasına çıprtığınız süt kremasını spatula ile yavaş yavaş yedirin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın ve hazır :)
Bir ölçü pastacı kreması derken nasıl bir ölçü?
YanıtlaSilYukarıda linkini verdiğim pastacı kreması tarifinindeki miktarın tamamı kadar yani. Biraz eksik bir anlatım olmuş pardon :)
Sil